De Gouden Schep
Fijne feestdagen namens Team ScoutCraft!
 
Kerst-event groot succes!
Tijdens de feestdagen is het ook bij ScoutCraft één groot feest, daarom is de Minecraft server van Scouting Nederland momenteel geheel omgetoverd en zijn wij volledig in winterthema. Vanaf deze magische maand is ook de plek waar het avontuur van alle Scouts begint, de lobby, vernieuwd. In deze lobby zitten verscheidene nieuwe functies geïmplementeerd, waaronder het zoeken en verzamelen van alle teamleden van Team ScoutCraft. Vindt jij ze allemaal?

Bouwwedstrijd
Afgelopen weekend was het op ScoutCraft weer reuze gezellig en enorm druk. Tegen de 50 spelers namen namelijk deel aan een heuse, zeer speciale, bouwwedstrijd. De spelers gingen in teams de strijd aan: welk team bouwde en ontwierp de mooiste en beste sneeuwglobe!? Na meer dan 48 uur bouwen en ontwerpen kwam Team GroundTown als beste uit de bus. Daarom nogmaals via deze weg, chapeau Team GroundTown!

Ons volgende en tevens laatste evenement tijdens de feestdagen vindt plaats op 2 januari. Dan wordt er een spannende quiz georganiseerd waar ook jij aan kan deelnemen. Meer informatie over dit evenement, en hoe de aanmelding verloopt, vindt je op onze Discord server!
Doe mee via Discord!
 
 
Preview: Kussengevecht krijgt een update!
ScoutCraft kent sinds het begin der tijden, al zijn eigen minigame genaamd "Kussengevecht". Het eerste Minecraft "spelletje" welke een real-life Scouting acitiviteit nabootst in een digitale omgeving. Echter is er in de tussentijd een hoop veranderd, en heeft een nieuwe developer Team ScoutCraft betreden. Samen met deze nieuwe developer heeft de originele maker van dit spel alle functionaliteiten en code bekeken, en dat leverde een ongelofelijk gewilde functie op:

Sommige spelers raakten geschift van het geshift. Dankzij het shiften is het namelijk bijna onmogelijk om te vallen en duren de rondes in het spel vaak heel erg lang. Onze developers hebben dit probleem na veel breinkrakers weten op te lossen. In de toekomst, dus geen geshift meer, en dat zorgt voor een veel snellere doorloop in het spel. Er wordt nog steeds enorm hard aan de nieuwe update gewerkt, en komen er naast het oplossen van een probleem, ook nog veel nieuwe toffe functionaliteiten aan. Daarvoor zul je alleen wel onze Discord in de gaten moeten gaan houden, daar zullen we binnenkort namelijk toffe voorproefjes plaatsen.

Daarnaast zorgt ons bouwteam ook voor grote vooruitgang. Zij zijn ongelofelijk hard bezig met geupdate versies van bestaande arena's, en daarnaast ook voor geheel nieuwe arena's. Hieronder zie je een voorproefje van een arena in Steampunk-thema!

Speel Kussengevecht!
 
Team ScoutCraft: omit001
In deze rubriek van de Gouden Schep stellen we teamleden voor! Deze keer is onze staflid en Teamleider Leiding: Timo, veelal bekend onder de naam omit001, aan de beurt. Timo studeert econometrie en is staflid bij een Scouting vereniging in Amersfoort...
Lees meer!
Afmelden? Reageer op deze email met 'afmelden'.
PS: Jochem1995 heeft de bouwwedstrijd uit Gouden Schep 2 gewonnen. Gefeliciteerd.