De Gouden Schep
JOTA-JOTI en Minecraft Bedrock!
 
Het JOTI-event van ScoutCraft
Al 63 jaar staat het 3e weekend van oktober (dit jaar 16 t/m 18 oktober) in het thema van communicatie dankzij de JOTA (Jamboree On The Air) en sinds 23 jaar zit daar ook de JOTI (Jamboree on the Internet) bij! In dit weekend worden bij scoutingverenigenen over de hele wereld evententen georganiseerd rondom radio en internet: ook op ScoutCraft!

Wat is er te doen?
Op zowel de survival als de creative server zijn voor de JOTI-activiteiten gepland! Zo dagen we je uit om, met een team, zo goed mogelijk een JOTA-terrein te maken in creative! Wat staat er allemaal op zo'n terrein? Wat gebruiken jullie om te zenden?

In Survival zijn punten verstopt! In onze Geocache is het aan jullie de taak om punt voor punt de coördinaten te zoeken en zo veel mogelijk punten te bereiken over het weekend! Haal jij de meeste locaties en de meeste punten?
Doe mee!
 
 
ScoutCraft nu ook op telefoon en tablet!
Een grote wens gaat in vervulling: ScoutCraft is vanaf vrijdag 16 oktober ook te spelen via de Bedrock-editie van Minecraft. Dat betekent dat spelers op de telefoon, tablet en Windows 10-editie kunnen spelen op dé Minecraft server van Scouting Nederland.

Sinds het begin van ScoutCraft is Minecraft Bedrock een wens van Scouts en van ons, Team ScoutCraft. We hebben bijna 400 e-mails moeten beantwoorden waarin we uitleggen dat ScoutCraft echt alleen op de computer te spelen is. Nodig al je vrienden uit om mee te spelen, dan doen wij dat ook!

Doe mee op telefoon of ipad!
 
Team ScoutCraft: FindMyFriends
In deze rubriek van de Gouden Schep stellen we Stafleden voor! Deze keer is onze Leiding en Teamleider Evenementen Hylke aan de beurt, binnen ScoutCraft kennen jullie hem als FindMyFriends. Hylke is gek van klimmen, fotograferen en een Scout van top tot teen. Hij vertelt in dit artikel meer over zijn avonturen binnen ScoutCraft en zichzelf.
Lees meer!
Afmelden? Reageer op deze email met 'afmelden'.