Ben je al lid van Scouting?
Log in met je Scouts Online account en verifieer dat jij een Scout bent.

Ik heb een Bedrock-sleutel nodig, hoe kom ik hieraan?
Ga alvast met je telefoon/tablet naar onze server. Voer hier /bedrock registreer uit. Je krijgt nu in je chat je Bedrock-sleutel te zien. Deze kan je invullen in het registratieformulier

Speel je mee op Bedrock en moet je een poort invullen? Onze poort is 19132.

Ik heb geen Scouts Online account, kan ik dan alsnog meedoen?
Dat kan zeker! Vraag aan iemand die lid is van Scouting om een zogenaamde “Invite Link“. Via die link kun jij je registreren via onze website, waarna ook jij direct mee kan spelen in ScoutCraft!

Meer weten? Kijk dan op de pagina Verbinden met ScoutCraft!

Hoe koppel ik mijn Bedrock account aan mijn JAVA-account?
Ga alvast met je computer naar onze server. Voer hier /linkaccount {gamertag bedrock} uit. Je krijgt nu in je chat je linkcommando te zien. Deze kan je invullen door met je bedrock editie in te loggen. Voer het commando in de chat uit en je accounts zijn gelinkt. Let op! Het is nu niet meer mogelijk om op meerdere apparaten tegelijkertijd te spelen.

Waarom moet ik mij aanmelden?
De ScoutCraft server is gemaakt voor en door Scouts en hun vrienden en vriendinnen. Daarom willen wij er graag zeker van zijn als jij inlogt op ScoutCraft dat jij een échte Scout bent of dat je een vriend of vriendin hebt die lid is van Scouting Nederland.

Welke editie van Minecraft heb ik nodig om op ScoutCraft te komen?
Om op ScoutCraft te kunnen spelen, moet je in het bezit zijn van een licentie voor de Minecraft Java-editie (voor de computer/laptop), Minecraft Pocket Editie (voor de telefoon/tablet) of Windows 10-editie nodig.