Verbinden met ScoutCraft

Waarom moet ik mij aanmelden?

De ScoutCraft server is gemaakt voor en door Scouts en hun vrienden en vriendinnen. Daarom willen wij er graag zeker van zijn als jij inlogt op ScoutCraft dat jij een échte Scout bent of dat je een vriend of vriendin hebt die lid is van Scouting Nederland.

Welke editie van Minecraft heb ik nodig om op ScoutCraft te komen?

Om op ScoutCraft te kunnen spelen, moet je in het bezit zijn van een licentie voor de Minecraft Java-editie (voor de computer/laptop), Minecraft Pocket Editie (voor de telefoon/tablet) of Windows 10-editie nodig.

Welke editie van Minecraft heb ik nodig om op ScoutCraft te komen?

Voordat je op de ScoutCraft server mee kunt spelen, moet je je eerst aanmelden. Aanmelden kan op twee manieren. Als scout of als vriend/vriendin van een scout.

1. Als Scout.

Ben je al scout? Je kunt je dan aanmelden met je Scouts Online account. Bij het aanmelden geef je je emailadres op en je Minecraft-username. Let op! Hiervoor is de Minecraft Java-editie, Minecraft op je telefoon/tablet (Pocket Editie) of de Windows 10-editie nodig.

 1. JAVA-editie (desktop en laptop)
  Je kunt binnen Minecraft een nieuwe server aanmaken binnen Minecraft met het IP: minecraft.scouting.nl.
  Meld je vervolgens aan met je Minecraftnaam via onderstaande groene knop.

 2. Bedrock-editie (op telefoon, tablet en Windows 10)
  Voeg eerst onze server toe aan je serverlijst.
  IP: minecraft.scouting.nl
  Poort: 19132
  Voor het aanmelden is nu ook een bedrock-sleutel nodig. Hiervoor ga je met je telefoon, tablet of Windows 10-editie naar ScoutCraft. Hier vul je het commando: /bedrock registreer uit. Je krijgt nu een bedrock-sleutel terug. Deze kan je gebruiken om jezelf te registreren.
  Meld je vervolgens aan met je bedrock-sleutel via onderstaande groene knop.

2. Als vriend of vriendin.

Ben je geen scout, ook dan kun je meespelen op ScoutCraft! Vraag aan een van je vriendinnen of vrienden om een uitnodiging. Zodra zij zich aanmelden krijgen ze een email in hun emailbox met daarin een knop. Met de link van die knop knop kun jij je op ScoutCraft aanmelden.

Nadat je de link hebt geopend vragen we om je e-mailadres en Minecraft gebruikersnaam (als je via JAVA-editie speelt) of een Bedrocksleutel. Een Bedrock-sleutel heb je nodig als je via Bedrock speelt. Om aan een Bedrock-sleutel te komen ga je naar onze server via ons IP minecraft.scouting.nl met poort 19132.

Daarna krijg je een email met een link. Klik op die link en je kunt daarna direct inloggen op de server.

Uitdagingen

Problemen met inloggen bij Scouts Online?
Het kan natuurlijk dat je even niet kunt inloggen bij Scouts Online. Dat kan komen omdat je je wachtwoord niet meer weet of je email adres niet klopt. Hieronder hebben we een paar links voor je op een rij gezet zodat je daar iets aan kunt doen.

 • Wachtwoord vergeten?
 • Nog geen Scouts Online account?
 • Andere problemen?

Vind je het moeilijk om een account te maken? Vraag aan je ouders of leiding om hulp.

Lukt het na deze opties nog steeds niet om in te loggen?
Je kunt een aantal dingen doen. Vraag aan een andere scout die je kent om een link, dan kun je je zonder Scouts Online account aanmelden. Je kunt het ook aan je leiding vragen!

Als het je nog steeds niet lukt, mag je ons mailen op support@scoutcraft.nl, ons team staat voor je klaar om je te helpen met je registratie!

Koppelen

Hoe koppel ik mijn Bedrock account aan mijn JAVA-account?
Ga alvast met je computer naar onze Minecraft-server. Voer hier ‘/linkaccount {gamertag bedrock}’ uit. Je krijgt nu in je chat je linkcommando te zien. Deze kan je invullen door met je bedrock editie in te loggen. Voer het commando in de chat uit en je accounts zijn gelinkt. Let op! Het is nu niet meer mogelijk om op meerdere apparaten tegelijkertijd te spelen.

Hoe koppel ik mijn Minecraft-account aan mijn Discord-account.
Ga alvast met je computer naar onze Minecraft-server en met je telefoon of computer naar onze Discord-server.

Stuur Scotty in privébericht de tekst ‘!register’. Je krijgt een ‘/register {code}’ terug. Ga in de ScoutCraft Minecraft-server en voer het commando ‘/register {code}’ in. Nu is je Minecraft rank gesynchroniseerd met Discord. Mocht het niet lukken of wil je je oude Discordaccount vervangen door een nieuwe voer dan het commando ‘/unregister’ uit in ScoutCraft (Minecraft) en probeer opnieuw te registeren.