Weerwolven van wakkerdam

Het Doel

Weerwolven ontmaskeren

Weerwolven van Wakkerdam

Weerwolven van Wakkerdam is een spannend spel met oorspronkelijk Franse roots voor 8 tot 24 spelers.

Het doel van het spel is dat de burgers er uiteindelijk met de winst vandoor gaan, maar de weerwolven doen er natuurlijk alles aan zodat zij er met de winst vandoor gaan. Onder de burgers schuilen een aantal troefkaarten met speciale krachten om een klein voordeel te verkrijgen ten opzichte van de weerwolven, maar of dat genoeg is…

Spelverloop
Aan het begin van het spel krijgt elke deelnemende speler een rol toegewezen, een uitgebreide uitleg is aan de rechterkant te vinden. Nadat alle rollen toegewezen zijn gaan alle spelers naar huis om te genieten van een welverdiende nachtrust, echter is die niet van lange duur, want let op! De weerwolven komen eraan, wie gaan zij deze nacht verslinden? De burgers met speciale rollen worden ook tijdens de nacht wakker, zij mogen gebruik maken van de verkregen krachten aan het begin van het spel om zo de weerwolven te kunnen saboteren. Wanneer het dag wordt zal blijken dat (g)een (of meerdere) spelers het niet hebben overleefd… hoe kan dat nou toch, het probleem wordt steeds groter in Wakkerdam! Met alle spelers tezamen is het doel om uit te vinden wie er op de brandstapel gegooid moet worden, worden jullie het eens, of krijgen jullie een unanieme stemming? Bij een unanieme stemming heeft de burgemeester een dubbele stem, de persoon waar de burgemeester op stemt zal uiteindelijk verbrand worden.

Kortom, het spel is spannend, angstaanjagend en bovenal geheel onvoorspelbaar. Durf jij het aan?

Weerwolven op ScoutCraft.
Binnen ScoutCraft hebben wij dit spel in een iets moderner, digitaal jasje gestoken. De computer is bij ons namelijk de spelleider, deze beslist volledig op automatische piloot welke rollen er wakker moeten worden, en wie wanneer aan de beurt is aan de hand van eerdere keuzes in het spel.

Ranking

• Burger » Als burger ben je een doodnormale inwoner van Wakkerdam. Jouw rol is voornamelijk het in leven blijven, en op een wijze manier stemmen tijdens de dagstemming.

• Burgemeester » Deze speler wordt gekozen aan de hand van een dorpsstemming, dit is een rol welke naast een andere rol gehouden kan worden. Het voordeel van deze rol is dat je bij een unanieme stemming de doorslaggevende stem hebt.

• Weerwolf » De weerwolf of -wolven worden elke nacht wakker en zullen gezamenlijk één speler aanwijzen die de betreffende nacht verslonden zal worden.

• De Ziener » De ziener mag elke nacht (zonder medeweten van de rest) één andere speler aanwijzen. Hierna zal de rol van de aangewezen speler bekend gemaakt worden aan de ziener.

• De Heks » De heks heeft twee verschillende drankjes tot de beschikking. Één levenselixer en één die gif bevat. De heks krijgt (zolang de drankjes beschikbaar zijn) elke nacht de keuze om één van deze drankjes te gebruiken. Redt de heks juist een speler, of vermoord de heks nog een andere speler?

• De Jager » De jager heeft de mogelijkheid om een andere speler mee de dood in te nemen. Als de jager sterft kan die een andere speler neerschieten en gaan ze samen ten onder.

• Cupido » Cupido heeft de mogelijkheid om tijdens de eerste nacht twee spelers aan elkaar te verbinden. Deze twee spelers weten van elkaar dat ze een koppel zijn, maar de andere spelers mogen dit niet weten. Het doel is om samen in leven te blijven, want als de ene speler overlijd zal de andere speler sterven van liefdesverdriet.

• Het onschuldige meisje » Het onschuldige meisje mag stiekem meekijken terwijl de weerwolven hun werk doen.