Creative

Creative Server

Op de Creative server krijg je onbeperkte toegang tot alle mogelijke grondstoffen die het spel te bieden heeft, om je Creativiteit de vrije loop te laten. In deze server kun je samen met je mede Scouts bouwen aan verschillende bouwwerken, denk aan een kathedraal, labelterrein of clubhuis om samen met je online vrienden in te vertoeven. Om in deze server te bouwen dien je een plot te claimen waarna je de rechten krijgt om hierop te bouwen.

Hoe kan ik zien welke plots er nog beschikbaar zijn?

Plot is beschikbaar.

Plot is niet beschikbaar.

Hoe claim ik een plot?

Nadat je de Creative server hebt betreden, hebt rondgekeken bij de andere bouwwerken en een mooie beschikbare plek hebt uitgekozen voor je eigen plot  kun je deze claimen. Claimen houdt in dat niemand anders (behalve jij) kan bouwen in dit gebied, daarmee is jouw bouwwerk dus ook goed beveiligd.

Je kunt een plot claimen door binnen de randen te gaan staan en het volgende commando uit te voeren in de chat:

/plot claim

Mocht je zelf geen leuke plek kunnen vinden voor een eigen plot, dan is er ook nog de mogelijkheid om er een toegewezen te krijgen, dit doe je door het volgende commando uit te voeren in de chat:

/plot auto

Nadat je een eigen plot hebt geclaimd, zul je zien dat de randen van je plot veranderen in halve bakstenen blokken. In dit geval is het claimen van jouw plot gelukt! Je kunt nu direct beginnen met het bouwen van jouw wildste fantasieën. Mochten je fantasieën buiten je huidige plot reiken, dan kan je meerdere plots claimen en deze samenvoegen.

Plots kun je samen voegen door in één van de plots te gaan staan en naar je andere plot te kijken, vervolgens voer je het volgende commando uit in de chat:

/plot merge
image