Team ScoutCraft bestaat uit ongeveer 20 leden, 8 van hen zijn bouwer. Het mag dus duidelijk zijn: bouwers zijn belangrijk voor ScoutCraft. De Bouwers van Team ScoutCraft geven sfeer aan de server. Van lobby’s tot maps en zelfs hele themawerelden, het komt allemaal uit hun handen. Als een echt team met hun eigen specialiteiten gaan zetten ze elke week weer stappen! Mooi bouwen en leren staat voorop. In het bouwteam van ScoutCraft wordt volop kennis gedeeld over terraformen, WorldEdit, inrichting, armorstands en ga zo maar door!

Bouwers van Team Scoutcraft

ZomaarSander

Teamleider

ZomaarSander

Sander is teamleider van de bouwers. Hij maakt de planningen, bespreekt de plannen met de rest van Team ScoutCraft en stuurt natuurlijk de bouwers aan. Ook bouwt hij zelf mee!

Roemr

Roemr

Roemr is de binnenhuisarchitect van het team. Het liefst in moderne stijl richt hij huizen in door blokken op een andere manier te gebruiken.

DUKIEDUKC

ex-bouwer

DUKIEDUKC

DUKIEDUKC is helaas gestopt als bouwer. Hij heeft veel voor ScoutCraft gedaan. Onder andere Haven voor Hide and Seek is volledig van zijn hand.

Jurko567

Jurko567

Jurko567 bouwt het liefst huizen en gebouwen. Hij is een all-rouder met een voorkeur voor een moderne bouwstijl.

Quadon

Quadon

Een van de meest ervaren bouwers in ScoutCraft is Quadon. Met de specialiteit infrastructuur is hij een geweldig onderdeel van het team.

Sprint_Splinter

Sprint_Splinter

Sprint_Splinter is creatief in zijn bouwen. Het liefst zet hij huizen neer en bouwt in modere stijl.

IvonLine

IvonLine

IvonLine is de koningin van het terraformen. Ze verzet letterlijk bergen. Daarnaast is fantasy haar stijl; terug te zien in Mystico.

Tarzan666

Tarzan666

Voor Tarzan666 kent WorldEdit geen geheimen meer. Hij zet met deze tool de werelden naar zijn hand. Het liefst doet hij dat in Middeleeuwse stijl.

Daydreameh_

Daydreameh_

Daydreameh_ is een kei in het plaatsen van armorstands in alle mogelijke posities. Daarnaast is het interieur voor hem weggelegd.

Projecten van Bouwteam ScoutCraft

Betreed deze magische wereld en kijk vol verbazing rond. In Mystico is niets wat het lijkt. Op het eerst een vredige plek, maar kijk langer en ziet de strijd die hier plaatsvindt. Het portaal in het midden en de grote draak in de lucht geven deze map zijn karakter.

Mystico is speciaal gemaakt voor Levend Stratego, een zelf geschreven ScoutCraft minigame. De map is orgineel gemaakt voor een groot event. In deze map spelen tot 40 spelers tegen elkaar in een strijd om de vlag!

Welkom in de Middeleeuwen, waar het dorp Lignator in de clinch ligt om een houthakker. Pas op in het donkere bos voor de monsters, spreek met de marktkoopmannen en help de schooljufrouw. Lignator zal je dankbaar zijn, als je voor hen alle geheimen ontrafeld hebt.

Het grootste project van het bouwteam van ScoutCraft is een wereld voor een gamemode in ontwikkeling: quests. Op basis van een verhaal in grote lijnen in deze map gemaakt. Dat betekent niet dat er in grote lijnen doorheen gegaan is: in de Quest World vind je super veel details en grappige easter eggs. Tip: shaders maken deze map helemaal af!

Ho! Ho! Ho!
De kerstman kijkt vanaf een hoogte toe op de scouts, op een gezellig meer wordt er geschaatst en de skilift draait volop. ScoutCraft maakt zich klaar voor Kerst. Ontdek in deze map de vele armor stands en geniet van de winterse sfeer.

De kerstmis-editie van de lobby is gemaakt aan de hand van de zomer-editie. Toch zag de kerst-versie eerder het licht in ScoutCraft. In deze map kan je opzoek naar alle teamleden van ScoutCraft. Zij zijn verstopt door de hele lobby en doen iets wat hen typeert. Vakkunddig geplaatst door onze bouwers!

Welkom op Kamp ScoutCraft. In deze online scouting-wereld zie je alles terug. Land, water en lucht komen hier samen. Scouts zullen zich hier direct thuis voelen: zeilen, een kampvuur of klimmen in een boom. Het zit er allemaal in.

De lobby van ScoutCraft is het eerste wat nieuwe en bekende spelers zien. Er is dus goed gelet op de kwaliteit van deze map. Daarnaast zijn door de hele map armorstands verstopt.

Hoog in de lucht, onder een zeppelin, speelt zich een gevaarlijk spel af. Spelers proberen elkaar van de platforms te slaan. Maak gebruik van de zeppelin en de omliggende wolken om je tegenstanders te slim af te zijn en blijf als laatste over! Welkom in de wolken!

Steampunk is een minigame-map voor ScoutCraft’s eigen minigame Kussengevecht. Deze map is gebouwd in de stijl waar hij naar vernoemd is: steampunk. In record tempo zette het team deze map neer voor de tweede versie van de game.

Welkom in het donkere heelal. Op Saturnus, omringt door allerlei andere planeten, sla jij de andere spelers van de kaart. Helaas kan je niet te veel om je heen kijken, want voor afleiding is geen tijd. Zou je wel om je heen kijken, dan zie je misschien nog wel een toffe easter egg.

Planetarium is een project van Quadon. Hij maakte deze knusse, maar mega intensieve map voor Kussengevecht V2.

In 4 totaal verschillende omgevingen ga je de strijd aan met een kussen. Dat is kussengevecht. Je belandt afwisselend in 4 verschillende werelden: Star Wars, Tetris, Balooza of Onrust. Het is een harde strijd, met een zachte slag.

Voor de eerste versie van Kussengevecht zijn 4 mappen gemaakt door de bouwers en stafleden van Team ScoutCraft. Later zijn sommige van deze mappen bewerkt tot een versie voor Kussengevecht V2.