Huisregels

ScoutCraft's Huisregels

Net zoals op Scouting heeft ook ScoutCraft een paar simpele huisregels om ervoor te zorgen dat iedereen met plezier kan spelen. De meeste van deze regels zijn vrij standaard voor een Minecraft server. Wij hebben de regels zo goed mogelijk opgesteld zodat spelers weten wat wel en niet mag. Het is ook niet bedoelt als een streng wetboek, we veranderen soms dingen en niet elke situatie hebben we in een regel gezet. Dan worden het er zo veel.

De regels zijn duidelijk, probeer niet om hier gaatjes in te vinden want: Bij twijfel beslist altijd de leiding.

Hoe gaan we met elkaar om?

 1. Een scout respecteert zichzelf en anderen. Wees altijd vriendelijk en eerlijk tegen andere, je wilt toch ook dat ze dit tegen jou zijn?
 2. Er wordt niet gepest. Pesten mag niet op Scouting, het mag niet op ScoutCraft. De leiding zet zich hier actief voor in.
 3. Wat mag wel en niet in de chat?
  Chatten met anderen is een van de leukste dingen om te doen in ScoutCraft! Om dit gezellig te houden hebben we hier een paar afspraken over.
  – Niet schelden.
  – Niet spammen.
  – Niet praten in alleen hoofdletters.
  – Niet adverteren.
  – Spreek in het Nederlands.
 4. Ongepaste karakters zijn niet toegestaan. Hiermee bedoelen wij het dragen van een ongepaste en/of intimiderende skin en/of naam.
 5. Deel geen privé gegevens. Deel online nooit zomaar je gegevens zoals wachtwoorden, telefoonnummer of adres.
 6. Hulp nodig bij problemen? Schakel de Leiding in. Problemen zijn er helaas soms. Ga nooit voor eigen rechter spelen of op eigen houtje iets vergelden. Neem contact op met de leiding dit kan via de contactpagina of door in-game een leiding aan te spreken.

Algemene Regels.

 1. Gebruik geen mods die het spel makkelijker maken. Voorbeelden van verboden mods zijn: x-Ray, Damage Indicator, enzovoorts. Minimaps mag je wel gebruiken.
 2. Maak geen gebruik van bugs. Zodra je een bug vindt horen we die graag van je, dan gaan we die oplossen. Ga er geen gebruik van maken, dat is niet eerlijk.
 3. Het is niet toegestaan een anti AFK systeem te gebruiken. Of dit nu is door middel van een gebouw, circuit of mod. Dit kan namelijk voor technische problemen zorgen.
 4. Niet stelen. 
 5. Het is niet toegestaan dieren van andere spelers zonder toestemming aan te vallen of mee te nemen. 
 6. Het is niet toegestaan om in-game echte dingen te verkopen of kopen. Handel niet in echte spullen via ScoutCraft.

Bouwen en Slopen.

 1. Slopen van gebouwen van andere spelers is verboden zonder toestemming (griefen). Als je iets moois hebt gemaakt wil je natuurlijk niet dat dit door iemand gesloopt wordt, doe dit ook niet bij anderen. Toestemming voor het slopen van een gebouw kun je vragen aan de eigenaar, of van iemand uit het leiding team.
 2. Houd bewegende onderdelen beperkt. Zorg ervoor dat je zo min mogelijk dieren houdt (niet meer dan benodigd). Zorg er voor dat redstone-machines uitgeschakeld zijn wanneer deze niet worden gebruikt. Machines die blijven doorwerken wanneer jij afwezig bent zijn verboden. Op deze manier willen we technische problemen voorkomen, zowel voor andere spelers als voor onze servers.
 3. Houd het terrein netjes. Hak bomen helemaal om en herplant deze. Laat geen lelijke gaten achter als je aarde, zand, klei of iets anders weg haalt.
 4. Bouw geen vallen zonder een duidelijke waarschuwing voor langslopende spelers. We willen niet dat spelers zomaar dood kunnen gaan, zorg er dus voor dat er altijd een bordje of een andere duidelijk waarschuwing te zien is.
 5. Probeer bovengronds alleen mooie gebouwen neer te zetten. Maak bijvoorbeeld geen 1×1 torens (lelijk!?).  Probeer ook geen vliegende troep te maken, luchtballonnen, vliegtuigen of luchtkastelen zijn natuurlijk geen probleem.
 6. Bouw niet te dicht bij elkaar. Prop je huis niet tussen twee andere huizen in. Bouw niet zonder toestemming een huis bij een afgelegen stad. Probeer in dezelfde bouwstijl te bouwen als je buurman of -vrouw.
 7. Verplaatsen van paden, rivieren en spoorbanen is toegestaan. Wanneer paden, spoorbanen of waterwegen van andere spelers écht in de weg liggen, dan mag je deze een klein stuk opschuiven. Voor grote omleidingen heb je wel toestemming nodig van de oorspronkelijke bouwer of iemand uit het leiding team.