Op deze pagina leggen we je uit wat de commando’s zijn die je kunt gebruiken op onze server. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken om om hulp te vragen in-game of om andere acties uit te voeren. Niet alle commando’s zij  beschikbaar op alle servers. We leggen server per server uit welke commando’s je kunt gebruiken.

Alle servers

Deze commando’s kun je gebruiken op alle ScoutCraft servers.

Hulp nodig
Heb je hulp nodig? Geen probleem- de Staf is altijd dichtbij. Je kunt vragen naar een staflid via het commando:

/helpop <bericht>

Leg duidelijk uit wat hiervoor de reden is. Zonder reden een staflid roepen is niet de bedoeling!

Iemand rapporteren
Valt een speler je lastig? Dan kun je hem of haar rapporteren. Wij zullen je melding onderzoeken en eventueel een straf uitdelen. Dat kun je doen via het commando:

/report <naam speler> <reden>

Wil je terug naar de Lobby om lekker te chatten, de geheimen van de Spawn te ontdekken of van wereld te wisselen? Voer dan onderstaand commando in:

/lobby

Survival commando’s

Wil je terug naar het spawn-eiland? Gebruik dan het volgende commando:

/spawn

Stel je thuisbasis in
Zodat je altijd terug kan gaan naar een plek. Je

/sethome <naam van home>

Terug naar huis! Als je je home hebt vastgesteld met /sethome, kun je altijd weer terug naar je basis.

/home <naam van home>

Thuisbasis verwijderen
Ben je verhuisd? Geen probleem. Met onderstaand commando kun je je thuisbasis verwijderen en opnieuw instellen.

/delhome <naam van home>

Banksaldo checken
Die harde dukaten die je hebt verdiend wil je natuurlijk ook bekijken. Met dit commando kun je je balans checken.

/bal

Spelers betalen
Je kunt ook handelen met spelers om geld te verdienen of spullen te kopen! Gebruik hiervoor het command:

/pay

Creative server

Een plot claimen
Je kunt op deze server een plot claimen (een van de blokken met een witte rand). Je mag wel 10 plots tegelijk claimen, je kunt dus best wel groot bouwen

/plot claim

Plot verwijderen
Met dit commando geef je een plot terug (alles erop wordt verwijderd!)

/plot delete

Een plot leeg maken
Met dit commando maak je een plot leeg, maar geef je hem niet terug. Hij blijf van jou.

/plot clear

Een andere Scout toegang geven
Op deze manier geef je een andere speler toegang tot je plot, hij/zij kan nu meebouwen. De Scout mag altijd bouwen, ook als jij zelf niet online bent.

/plot trust <naam speler>

Toegang alleen als je zelf online bent
Nu geef je een Scout toegang, maar alleen als je zelf ook online bent.

/plot add <naam speler>

Een Scout niet meer laten bouwen
Met dit commando zeg je dat een andere Scout niet langer mag bouwen op jouw plot.

/plot remove <naam speler>

Een plot samenvoegen
Je kunt op deze manier tot wel 10 plots aan elkaar samenvoegen zodat je extra groot kunt bouwen!

/plot merge

Plots uit elkaar halen
Met dit commando haal je plots weer uit elkaar als ze waren samengevoegd.

/plot unlink

Zet een plot als home
Met dit commando zorg je dat je altijd hier spawned.

/plot sethome