Aanmelden kan op twee manieren

Voordat je op de ScoutCraft server mee kunt spelen, moet je je eerst aanmelden.

1. Als Scout

Ben je al scout? Dat is mooi! dan kun je je op deze pagina aanmelden met je Scouts Online account. Bij het aanmelden geef je je emailadres op en je Minecraft-username. Let op! Hiervoor is de Minecraft Java-editie, Minecraft op je telefoon/tablet (Pocket Editie) of de Windows 10-editie nodig.

Is dit gelukt? Dan is het tijd om Minecraft op te starten! Je kunt binnen Minecraft een nieuwe server aanmaken binnen Minecraft met het IP:

minecraft.scouting.nl

Problemen met inloggen bij Scouts Online?
Het kan natuurlijk dat je even niet kunt inloggen bij Scouts Online. Dat kan komen omdat je je wachtwoord niet meer weet of je email adres niet klopt. Hieronder hebben we een paar links voor je op een rij gezet zodat je daar iets aan kunt doen.

Vind je het moeilijk om een account te maken? Vraag aan je ouders of leiding om hulp.

Lukt het na deze opties nog steeds niet om in te loggen?
Jemig, dat is ook wat. Nou ja, dat kan gebeuren. Je kunt een aantal dingen doen. Vraag aan een andere scout die je kent om een link, dan kun je je zonder Scouts Online account aanmelden. Je kunt het ook aan je leiding vragen!

Als het je nog steeds niet lukt, mag je ons mailen op minecraft@scouting.nl, ons team staat voor je klaar om je te helpen met je registratie!

2. Op telefoon, tablet of Windows 10-editie

Op de telefoon, tablet of Windows 10-editie is er een extra stap nodig. Het invullen van een bedrock-sleutel. Hiervoor ga je met je telefoon, tablet of Windows 10-editie naar ScoutCraft (minecraft.scouting.nl). Hier vul je het commando: /bedrock registreer uit. Je krijgt nu een bedrock-sleutel terug. Deze kan je gebruiken om jezelf te registreren.

Speel je op Bedrock en heb je een poort nodig? Onze poort is 19132.

3. Als vriend of vriendin

Ben je geen scout, ook dan kun je meespelen op ScoutCraft! Vraag aan een van je vriendinnen of vrienden om een uitnodiging. Zodra zij zich aanmelden krijgen ze een email in hun emailbox met daarin een knop. Met die knop kun jij je op deze website aanmelden.

Nadat je de link hebt bezocht vragen we om je e-mailadres en Minecraft gebruikersnaam. Daarna krijg je een email met een link. Klik op die link en je kunt daarna direct inloggen op:

minecraft.scouting.nl

image