Aanmelden kan op twee manieren

Voordat je op de ScoutCraft server mee kunt spelen, moet je je eerst aanmelden.

1. Als Scout

Ben je al scout? Dat is mooi! dan kun je je op deze pagina aanmelden met je Scouts Online account. Bij het aanmelden geef je je emailadres op en je Minecraft-username. Let op! Hiervoor is dus een Minecraft Java-licentie nodig.

Is dit gelukt? Dan is het tijd om Minecraft op te starten! Je kunt binnen Minecraft een nieuwe server aanmaken binnen Minecraft met het IP:

minecraft.scouting.nl

Problemen met inloggen bij Scouts Online?
Het kan natuurlijk dat je even niet kunt inloggen bij Scouts Online. Dat kan komen omdat je je wachtwoord niet meer weet of je email adres niet klopt. Hieronder hebben we een paar links voor je op een rij gezet zodat je daar iets aan kunt doen.

Vind je het moeilijk om een account te maken? Vraag aan je ouders of leiding om hulp.

Lukt het na deze opties nog steeds niet om in te loggen?
Jemig, dat is ook wat. Nou ja, dat kan gebeuren. Je kunt een aantal dingen doen. Vraag aan een andere scout die je kent om een link, dan kun je je zonder Scouts Online account aanmelden. Je kunt het ook aan je leiding vragen!

Als het je nog steeds niet lukt, mag je ons mailen op minecraft@scouting.nl met bijvoorbeeld een foto van jezelf in uniform in je woonkamer! Dan sturen we je een link waarmee je je kunt aanmelden.

2. Als vriend of vriendin

Ben je geen scout, ook dan kun je meespelen op ScoutCraft! Vraag aan een van je vriendinnen of vrienden om een uitnodiging. Zodra zij zich aanmelden krijgen ze een email in hun emailbox met daarin een knop. Met die knop kun jij je op deze website aanmelden.

Nadat je de link hebt bezocht vragen we om je e-mailadres en Minecraft gebruikersnaam. Daarna krijg je een email met een link. Klik op die link en je kunt daarna direct inloggen op:

minecraft.scouting.nl

image