Verbinden met ScoutCraft

Heb je al gekeken op de pagina over verbinden met ScoutCraft? Hieronder staan een paar korte antwoorden?

Nee. Helaas, op dit moment hebben we voor spelers geen Java-licenties. Wel kan je meedoen op je telefoon of tablet!

Wel hebben we een optie voor groepen om Java-licenties te lenen. Zij kunnen voor een opkomst op ScoutCraft voor al hun leden een licentie krijgen. Na de opkomst neemt ScoutCraft deze weer in beheer. Kijk voor meer info op de opkomst-pagina

Om ScoutCraft te kunnen joinen moet je in het bezit zijn van de Minecraft Java, Minecraft Windows 10 of de Minecraft Pocket editie.

Daarnaast raden we je aan om het spel te spelen op de recente versie voor de optimale beleving.

Nee, helaas ondersteunt ScoutCraft de Minecraft Bedrock editie voor de console niet.

Het is wel via een lastige weg mogelijk om toch te spelen via de console.  Maar wij raden dit niet echt aan. Let op! Dit kost erg veel werk. Mocht je dit toch willen Google dan op ‘external server Minecraft console’.

Overige vragen

Binnen ScoutCraft gebruiken we verschillende plugins. Sommige van hen zijn om de server een veilige plek te maken, andere zijn om nieuwe functies toe te voegen.

Een hoop van deze plugins zijn specifiek voor ScoutCraft gemaakt, waardoor wij jullie unieke functies kunnen bieden. We publiceren geen lijst van de plugins die wij gebruiken.

Het is niet mogelijk om onze maps te downloaden. Wel kunnen we je helpen een kopie van je gebouwd en/of plot te verkrijgen. Wanneer je hierin geïnteresseerd bent kun je contact opnemen met het Staffteam van ScoutCraft.

De seed die wij gebruiken voor onze Survival server delen wij niet met spelers. Zo houden we de geheimen van de wereld bewaard!

Er bestaan mogelijkheden om dit voor elkaar te krijgen. Ben je hierin geïnteresseerd, neem dan contact op met het Stafteam van ScoutCraft via deze pagina. Dan helpen wij je graag verder met de migratie van jouw gebouw.

ScoutCraft biedt zeker een manier om met elkaar te kunnen praten, wij beschikken namelijk over een Discord server.

Klik hier om meer over onze Discord server te lezen.

Hulp of vragen aan Team ScoutCraft

Je kan altijd mailen met Team ScoutCraft of vragen stellen aan het team via onze Discord!

Binnen ScoutCraft staan wij altijd voor je klaar wanneer je ons nodig hebt. Je kunt ons binnen al onze servers herkennen aan onze rood en goud gekleurde namen. Dus, wanneer jij hulp nodig hebt, vraag dat dan aan een van deze mensen en dan helpen wij je zo spoedig mogelijk verder.

Wat leuk, we horen erg graag van je! Je kunt contact opnemen met het Stafteam via het contactformulier op onze website.

Op het moment dat een andere speler je lastig valt raden we je aan om het commando /ignore te gebruiken om te voorkomen dat je nog meer opmerkingen van hen ziet. Mocht er op dit moment iemand van het Staf- of Leidingteam aanwezig zijn op de server raadpleeg deze dan met /helpop. Mocht dit niet het geval zijn raden we je aan om screenshots te nemen van de actie van de andere speler, stuur vervolgens een e-mail naar support@minecraft.scouting.nl.

Neem het heft niet in eigen handen, regels die je als vergelding overtreedt zijn nog steeds regels.

Meestal moet je wachten tot de verbanning is afgelopen. Soms maakt het team van ScoutCraft een fout en verbannen wij iemand onterecht. Als jij denkt dat dat het geval is, kan je ons vragen de ban ongedaan te maken via deze pagina.

Bij ScoutCraft zijn wij altijd geïnteresseerd in jouw talenten! We zoeken regelmatig naar leiding, developers, bouwers, grafisch vormgevers en meer! Heb je interesse en denk je dat je wat kan toevoegen, neem dan zeker contact op!