Op dit moment hebben we voor spelers geen Java-licenties. We zijn nog in gesprek met sponsoren om te kijken of we voor jou en andere scouts een Java licentie kunnen regelen. Wanneer wij meer informatie hierover kunnen verschaffen zal dat hier te vinden zijn.

Wel hebben we een optie voor groepen om Java-licenties te lenen. Zij kunnen voor een opkomst op ScoutCraft voor al hun leden een licentie krijgen. Na de opkomst neemt ScoutCraft deze weer in beheer.

Heb je hierin interesse? Vul ons contactformulier in!

Om ScoutCraft te kunnen joinen moet je in het bezit zijn van de Minecraft Java editie.
Daarnaast raden we je aan om het spel te spelen op versie 1.15.2 voor de optimale beleving.

Via onze website is het gemakkelijk om een berichtje te sturen naar het Staffteam van ScoutCraft. Dat kun je via deze pagina doen.

Nee, helaas ondersteunt ScoutCraft de Minecraft Bedrock editie niet.

Op ScoutCraft willen we onze spelers een ultieme speelervaring bieden, vandaar dat we werken met unieke zelfgeschreven functies.
Aangezien de Minecraft Bedrock editie deze functies niet ondersteunt, kunnen wij deze editie niet aanbieden.

Op het moment dat een andere speler je lastig valt raden we je aan om het commando /ignore te gebruiken om te voorkomen dat je nog meer opmerkingen van hen ziet. Mocht er op dit moment iemand van het Staff- of Leidingteam aanwezig zijn op de server raadpleeg deze dan. Mocht dit niet het geval zijn raden we je aan om screenshots te nemen van de actie van de andere speler, stuur vervolgens een e-mail naar support@minecraft.scouting.nl.

Neem het heft niet in eigen handen, regels die je als vergelding overtreedt zijn nog steeds regels.

Uiteraard betreuren wij het ten zeerste wanneer je verbannen bent van ScoutCraft, helemaal als deze reden ongeldig zou zijn. Mocht je het niet eens zijn met je ban dan kun je bezwaar maken via deze pagina.

ScoutCraft biedt zeker een manier om met elkaar te kunnen praten, wij beschikken namelijk over een Discord server.

Klik hier om meer over onze Discord server te lezen.

We kiezen Scouts die een constante behulpzame houding en toewijding hebben getoond om een rolmodel te zijn voor andere spelers op de server. We houden rekening met de leeftijd van een speler (Explorer of Roverscout leeftijd), locatie, volwassenheid en vaardigheden bij het nemen van deze beslissing.

Wil je graag lid worden van ons Leidingteam? Neem dan contact op via het contactformulier.

Binnen ScoutCraft staan wij altijd voor je klaar wanneer je ons nodig hebt. Je kunt ons binnen al onze faciliteiten herkennen aan onze rood en goud gekleurde namen. Dus, wanneer jij hulp nodig hebt, vraag dat dan aan een van deze mensen en dan helpen wij je zo spoedig mogelijk verder.

Aangezien wij binnen ScoutCraft verschillende functies gebruiken die onze server veiliger en leuker maken om te spelen, kan het soms helaas langer duren voordat al deze functies compatibel zijn met de nieuwe update.

Sorry, maar alle acties die op jouw account worden ondernomen zijn je eigen verantwoordelijkheid, ongeacht wie het account gebruikt.

Binnen ScoutCraft gebruiken we verschillende plugins. Sommige van hen zijn om de server een veilige plek te maken, andere zijn om nieuwe functies toe te voegen. Een hoop van deze plugins zijn specifiek voor ScoutCraft gemaakt, waardoor wij jullie unieke functies kunnen bieden. Daarom publiceren wij geen lijst van de plugins die wij gebruiken.

Het is niet mogelijk om onze maps te downloaden. Wel kunnen we je helpen een kopie van je gebouwd en/of plot te verkrijgen. Wanneer je hierin geïnteresseerd bent kun je contact opnemen met het Staffteam van ScoutCraft.

De seed die wij gebruiken voor onze Survival server delen wij niet met spelers. Zo houden we de geheimen van de wereld bewaard!

Voor deze vraag verwijzen we je graag door naar deze pagina.

Wat leuk, we horen erg graag van je! Je kunt contact opnemen met het Staffteam via het contactformulier op onze website.

Er bestaan mogelijkheden om dit voor elkaar te krijgen. Ben je hierin geïnteresseerd, neem dan contact op met het Staffteam van ScoutCraft via deze pagina. Dan helpen wij je graag verder met de migratie van jouw gebouw.