Sinds begin 2020 maakt Spelteam ScoutCraft het voor scouts én hun vrienden en vriendinnen mogelijk om digitaal op avontuur te gaan. De afgelopen maanden hebben we met Spelteam ScoutCraft teruggekeken naar de afgelopen twee jaar. Er zijn gesprekken gevoerd binnen én buiten het team en tijdens een weekendje weg op Scoutinglandgoed Zeewolde is er gewerkt aan de teambuilding.

Na bijna twee jaar is de tijd aangebroken om opnieuw te bekijken wat we nodig hebben om voor scouts het best mogelijke, digitale avontuur te ontwikkelen & behouden. Om tot dit resultaat te komen, hebben alle subteams alle taken en processen beschreven in een Plan van Aanpak en is bepaald welke functies Spelteam ScoutCraft nodig heeft. In januari van 2022 zetten we de stap om alle functies opnieuw in te gaan vullen. Op die manier krijgen alle huidige leden van Spelteam ScoutCraft de mogelijkheid om een stap te zetten richting een nieuwe functie, en is het daarnaast mogelijk voor leden uit onze community om te solliciteren op een functie waarin ze geïnteresseerd zijn.

Vacatures

Als lid van Spelteam ScoutCraft verzorg je, samen met andere vrijwilligers, voor alle scouts en hun vrienden en vriendinnen dé Minecraft server van Scouting Nederland: ScoutCraft. Op ScoutCraft beleven duizenden scouts per jaar een leuk avontuur: ze zijn aanwezig bij events, houden opkomsten en ontmoeten nieuwe vrienden.

De sollicitatieprocedure verloopt via SOL. Om te kunnen solliciteren moet je voor de functie van Bouwer minimaal 15 jaar zijn, en voor de overige functies minimaal 17 jaar. Voordat je begint in deze functie, kun je een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) overleggen. Je bent lid van Scouting Nederland of bereid dat te worden.

Stafteam

Als Teamleider of Procesmanager ben je, naast je eigen taken, ook onderdeel van het stafteam. Samen met alle andere teamleiders en coördinatoren van Spelteam ScoutCraft, werk je aan de optimalisatie van processen, behoud je met elkaar de harmonie binnen het team en bepaal je de richting van ScoutCraft. Daarnaast bespreek je de lopende projecten en heb je een grote verantwoordelijkheid in het draaiend houden van ScoutCraft.

Je gaat het evenemententeam leiden, hét team dat verantwoordelijk is voor het organiseren van digitale evenementen. Je houdt je voornamelijk bezig met het contact met spelers, onderhoudt contacten binnen andere teams, daarnaast organiseer je samen met je team de tofste bouwwedstrijden, toernooien en challenges.

Je bent een kei in het organiseren van evenementen, waarbij de nadruk zal liggen op de organisatie binnen het spel Minecraft. Je kunt dan ook gemakkelijk je weg vinden binnen Minecraft en daarnaast is het aansturen van een team voor jou een eitje. Je bent communicatief sterk en houdt van het opstellen en bijhouden van planningen.

Lijkt je dit een leuke functie? Solliciteer hier! (vanaf 1 januari)

Jij gaat leiding geven aan het team van moderatoren. Zij zorgen ervoor dat iedereen zich welkom voelt op ScoutCraft. Het team is verantwoordelijk voor het beantwoorden van alle vragen van spelers via Minecraft, Discord en email. Daarnaast zorgen ze ervoor dat iedereen zich aan de regels houdt. Jij zorgt dat de moderatoren op een lijn zitten en ondersteunt teamleden bij de moeilijkere vragen. Als teamleider van het moderatieteam ben je ongeveer 1 dagdeel per week bezig op ScoutCraft.

Je hebt een team van moderatoren onder je. Je bent dus goed in leidinggeven. Het moderatieteam is het eerste aanspreekpunt van spelers, dus je hebt goede communicatievaardigheden. Ervaring hebben met met moderatie van community’s is een pré. Daarnaast is kennis van Minecraft een pré.

Lijkt je dit een leuke functie? Solliciteer hier! (vanaf 1 januari)

Je gaat samen met je teamleden nieuwe projecten aan. In deze rol ben je verantwoordelijk voor het bouwteam en zorg je ervoor dat de projecten goed verlopen aan de hand van door jou opgestelde planningen en taakverdelingen. Je weet precies waar de kwaliteiten van jouw teamleden liggen en speelt hierop in. Met jouw kennis en inzicht worden alle projecten omgezet van idee tot realistisch project. Je zorgt ervoor dat de bouwers actief betrokken blijven bij het bouwprocess en waarborgt de kwaliteit van het bouwproject.

Je staat aan het hoofd van het bouwteam. Je bent dus goed in leidinggeven. Het is een pré om kennis te hebben van Minecraft en de verschillende bouwstijlen en -competenties. Je kunt dit dan zelf ook in redelijke mate vervaardigen. Daarnaast ben je een kei in plannen en taken verdelen.

Lijkt je dit een leuke functie? Solliciteer hier! (vanaf 1 januari)

Je gaat leiding geven aan het development team. Het team is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van software om ScoutCraft een unieke plek te maken. Onderdeel hiervan zijn minigames, frameworks en andere Minecraft plugins. Naast het leidinggeven ben je zelf ook veel bezig met programmeren. Daarnaast denk je mee tijdens de ontwikkeling van nieuwe projecten en onderzoek je de mogelijkheden op het gebied van software. Als teamleider van het development team ben je ongeveer 1 dagdeel per week bezig op ScoutCraft

Je staat aan het hoofd van een team van developers. Je bent dus goed in leidinggeven. Het is een must om kennis te hebben van development, denk aan de beheersing van .NET of Java. Oplossingsgericht denken is iets wat jij dagelijks doet. Het is van belang dat je goed overweg kunt met Git, om feilloos samen te kunnen werken met je teamleden. Ervaring binnen Minecraft is een pré.

Lijkt je dit een leuke functie? Solliciteer hier! (vanaf 1 januari)

Jij bent er samen met de teamleiders en coördinatoren verantwoordelijk voor dat alles binnen ScoutCraft goed gepland en georganiseerd verloopt, daarnaast ben jij de schakel voor een soepele samenwerking tussen de verschillende teams. In overleg met de teamleiders bespreek je wat er benodigd is en overleg je hoeveel tijd er benodigd is. Jij bent verantwoordelijk voor het overzichtelijk weergeven van deadlines en taken. Dankzij jou loopt alles op rolletjes!

Je vindt het enorm belangrijk dat deadlines gehaald worden. Daarnaast ben jij een kei in het herkennen van signalen en weet jij wanneer er te veel hooi op de vork genomen wordt. Je trekt tijdig aan de rem wanneer zaken niet verlopen zoals gewenst en bepaalt vervolgens hoe je alles weer op de rails krijgt. Je stelt realistische (nieuwe) doelen en kent de capaciteiten van andere teamleden, waardoor je weet wie je nodig hebt om ondersteuning te (kunnen) bieden. Kennis van Trello en Google Drive is een Pré.

Lijkt je dit een leuke functie? Solliciteer hier! (vanaf 1 januari)

Teamleden

Als Teamlid ben je allereerst onderdeel van Spelteam ScoutCraft, een officieel Spelteam binnen de landelijke organisatie van Scouting Nederland. Daarnaast ben je lid van een super tof sub-team. Individueel of samen met je mede-teamleden werk je aan gave projecten, bedenk je nieuwe ideeën en draag je een steentje bij aan het digitaal uitdragen van dat wat Scouting allemaal teweeg brengt. Uiteraard ben jij een onmisbare schakel binnen Spelteam ScoutCraft. Zonder jouw tomeloze inzet kunnen wij onze community niet bieden wat wij nu bieden.

Je gaat in teamverband aan de slag om mee te bouwen aan unieke en magische werelden die ScoutCraft een stukje mooier maken. Deze werelden zorgen ervoor dat ScoutCraft verschilt van andere servers. Je bent betrokken bij je mede-bouwers en vindt het leuk om aan het begin van een nieuw project samen te brainstormen over de uitwerking hiervan.

Als lid van het bouwteam is het van belang dat je creatief aangelegd bent. Het is een must om kennis te hebben van Minecraft en beheerst over één of meerdere bouwstijlen- en competenties. Binnen deze functie is het belangrijk dat je goed met de andere leden kunt samenwerken. Ervaring met WorldEdit & VoxelSniper is een pré.

Lijkt je dit een leuke functie? Solliciteer hier!

Je gaat in teamverband werken aan het organiseren van digitale evenementen voor alle spelers van ScoutCraft, variërend van een gave bouwwedstrijd tot digitale toernooien. Je werkt zelfstandig of samen met andere teamleden aan (delen van) digitale activiteiten, waarbij het plezier van de spelers altijd op de eerste plaats staat. Daarnaast begeleid je spelers tijdens digitale evenementen en beantwoord je hun vragen.

Je bent in staat om zelfstandig of samen te werken aan het organiseren van (delen van) digitale evenementen, communicatie is voor jou belangrijker dan het resultaat en de Nederlandse taal beheers je goed. Daarnaast kun je oplossingsgericht denken en sta je open om mensen te helpen. 

Lijkt je dit een leuke functie? Solliciteer hier!

Als lid van het moderatieteam, ook wel leiding genoemd, zorg je ervoor dat iedereen zich welkom voelt op ScoutCraft. Je beantwoordt alle vragen van spelers via Minecraft, Discord en email. Daarnaast zorg je dat iedereen zich aan de regels houdt door ze aan te spreken en soms een sanctie op te leggen. Als laatste begeleid je online opkomsten en evenementen op ScoutCraft. Als leiding ben je tussen de 3 en 6 uur per week met ScoutCraft bezig.

Omdat je veel met scouts van verschillende leeftijden te maken hebt, beschik je over sterke communicatieve vaardigheden. Daarnaast heb je een gevoel voor verantwoordelijkheid en beschik je over de nodige kennis van Minecraft. Eerdere ervaring met moderatie op een online platform is een pré.

Lijkt je dit een leuke functie? Solliciteer hier!

Als Content Creator ben je verantwoordelijk voor het maken en bewerken van de mooiste video’s en foto’s van de releases en activiteiten binnen ScoutCraft. In deze functie ben je lid van het evenemententeam en denk je mee hoe digitale activiteiten op de best mogelijke manier gepromoot kunnen worden. Jouw beelden zijn hét visitekaartje van ScoutCraft.

Je bent in staat om zelfstandig te kunnen werken aan het ontwikkelen van cinematische video’s en foto’s binnen Minecraft, het achter bewerken hiervan is voor jou een eitje. Voor het uitvoeren van deze functie ben je in het bezit van een computer die sterk genoeg is om dit allemaal aan te kunnen. Daarnaast ben je communicatief sterk, creatief ingesteld en zit je vol nieuwe en verrassende ideeën.

Lijkt je dit een leuke functie? Solliciteer hier!

Je gaat zelfstandig of in teamverband werken aan het ontwikkelen van onder andere minigames, frameworks en andere Minecraft plugins. Je vindt het leuk om mee te denken over de ontwikkeling van nieuwe projecten. Ook ga je bezig om bestaande software te optimaliseren en up-to-date te houden. Daarnaast ben je er samen met de andere teamleden verantwoordelijk voor dat Minecraft spelers een fantastisch digitaal avontuur beleven met elkaar.

Om ervoor te zorgen dat nieuwe games en frameworks in Minecraft ontwikkeld kunnen worden is het een vereiste om ervaring te hebben met Java. Je kunt overweg met Git & Maven of bent bereid dit te leren. Tot slot weet jij hoe Minecraft-plugin development werkt of vindt je het leuk om op avontuur te gaan en dit te gaan leren.

Lijkt je dit een leuke functie? Solliciteer hier!

Als Web Developer binnen het development team ga je aan de slag met het ontwikkelen en onderhouden van een digitaal paneel. In dit paneel wordt alle data, opgehaald uit de servers van ScoutCraft, overzichtelijk verwerkt. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het up-to-date houden van de WordPress website van ScoutCraft. Je vindt het leuk om mee te denken en weet als geen ander hoe je ideeën en opgedane kennis omzet in een gebruiksvriendelijke omgeving voor al onze leden en spelers.

Om ervoor te zorgen dat de ontwikkeling van dit digitale paneel gestaag verloopt is het handig als jij de basiskennis in huis hebt om overweg te kunnen met HTML, CSS, JS & Twig. Daarnaast weet je veel van PHP & Symfony en ben je bereid om dit op een juiste manier in de praktijk in te zetten. Ervaring in WordPress is een pré, voor het onderhouden van de website van ScoutCraft.

Lijkt je dit een leuke functie? Solliciteer hier!

Je gaat zelfstandig als onderdeel van het development team aan de slag met het onderhouden van de services achter ScoutCraft. Je werkt in het kloppende hart van de operatie, dat betekent dat zonder jouw inzet ScoutCraft niet kan draaien. In jouw functie ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van onze gegevens en houd je de laatste updates op het vlak van technologie in de gaten. Wanneer er updates benodigd zijn voer jij deze uit op vooraf besproken momenten. Als er ergens een kritieke fout optreed ben jij de eerste die hier op reageert en ga je zo snel mogelijk op zoek naar een juiste oplossing.

Om ervoor te zorgen dat je snapt hoe onze digitale omgeving werkt en deze op de juiste manier kunt onderhouden is het van belang dat je basis Linux kennis hebt en daarnaast redelijke kennis hebt van NGINX, PHP-FM, Basic Networking, VPN & Docker / Docker-compose. Daarnaast is het mooi meegenomen om kennis van Java JVM te hebben zodat je onder andere begrijpt wat heap sizes zijn.

Lijkt je dit een leuke functie? Solliciteer hier!

Om ervoor te zorgen dat de Minecraft wereld veilig is en blijft, is het belangrijk dat jij ervaring hebt met C# ASP.NET (Core). Je kunt overweg met Git en GitLab of bent bereid dit te leren. Tot slot weet jij hoe C# ASP.NET (Core) development werkt of vindt je het leuk om op avontuur te gaan en dit te gaan leren. Enige kennis van OpenID en Blazor (server-side) is mooi meegenomen, heb je deze kennis niet: Dan ben je in ieder geval bereid hier meer kennis over op te doen.

Met deze uitdagende en dynamische functie bieden we je de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen binnen Scouting. Daarnaast is dit de plek om unieke ervaringen op te doen, (nieuwe) scouts te ontmoeten en een leuke samenwerking aan te gaan met het team welke actief en samenwerkend werkt!

Lijkt je dit een leuke functie? Solliciteer hier!

Vrijwilliger bij Scouting Nederland: Goed bezig!

Scouting Nederland vervult als grootste jongerenorganisatie van het land een belangrijke maatschappelijke rol. Onze vrijwilligers begeleiden en ondersteunen jongens en meiden in hun persoonlijke ontwikkeling. Dat doen ze in diverse functies. Direct middels allerlei technische-, survival, expressie- of sportactiviteiten. Indirect als HRM-er, Penningmeester, Schrijver speltips, welke functie dan ook. Zinvol werk met en voor jeugd. Een vrijwilliger bij ons is dus een vrijwilliger met toekomst.