Op 4 mei is het Dodenherdenking. In Nederland herdenken we iedereen die tijdens de Tweede Wereldoorlog, in een andere oorlog of in vredesoperaties zijn omgekomen.

Elk jaar hebben scouts een mooie rol tijdens de 4 mei-herdenking. Om bij te dragen aan de scoutingvisie gaat ScoutCraft tussen 19:45 en 20:15 dicht. Ook zullen onze chat-kanalen gesloten zijn. Zo kan iedereen op een gepaste manier herdenken.

Scouts en Dodenherdenking

Elk jaar helpen tientallen scouts en zeekadetten tijdens Dodenherdenking op de dam. Scouts helpen met de voorbereiding van de herdenking. Ze hijsen en bewaken de vlaggen rondom het monument en ze rijken de krans uit aan de Koning en Koningin. Nog veel meer scouts helpen op allerlei bij lokale herdenkingen. Al deze evenementen gaan dit jaar helaas niet door.

Toch kunnen scouts ook dit jaar een actieve rol hebben tijdens 4 mei. Kijk bijvoorbeeld eens op https://vrijheid.scouting.nl/. Op deze website vind je meer informatie over alternatieven om te herdenken. Zo is er een initiatief met herdenkingssteentjes.

Ook vind je er meer over de #herdenkingschallenge waarbij je een video maakt over een oorlogsslachtoffer.

Wij wensen jou een mooie herdenking toe en verwelkomen je graag weer om 20:15 op ScoutCraft.