We zijn nu een paar dagen na de launch van SoutCraft, en wat een enthousiasme. Veel van jullie zijn mee gaan doen met Minecraft! We hebben ook veel aanvragen gekregen om mee te helpen, dat is echt fantastisch: een echte scouts mindset!

Op de Survival server zijn we tegen een paar uitdagingen aangelopen, de grootste zal jullie niet zijn ontgaan: LAAGG!

Lag is een gaming term, het wil zeggen dat je vertraging hebt in het spel. Dat kan verschillende redenen hebben en bij ons is die helaas een erg ingewikkelde, namelijk de server zelf.

Het goede nieuws is dat op de Creative server de lag problemen zijn opgelost.

We zijn de afgelopen dagen erg lang bezig geweest met troubleshooten en uitzoek werk. Samen met een groepje staf hebben we een aantal optimisaties doorgevoerd, sommige werkte, sommige niet:

Pas op, dit is voor de nerds:

  • Verschillende tweak doorgevoerd in chunk loading parameters.
  • De Java startup parameters zijn getuned.
  • We hebben geprobeerd de entities te staken (dan zie je bij mobs en items een X3 teken er bijstaan. Dit hebben we moeten tergrollen.

Hierbij hebben we een aantal keer de survival server herstart.

Komende nacht gaan we aan de slag om de map van de Survival server vooraf op te bouwen, dit gaat als het goed is lag verminderen morgen. We doen dit wel in onderhoud, dus komende nacht is de Survival server eventjes in niet beschikbaar. Morgen ochtend komt hij weer online!

We zijn blij met alle support die we krijgen van alle spelers! Iedereen is erg geduldig en enthousiast. Morgen weer een nieuwe dag, wij rusten niet tot alles is geregeld!