We hebben héél bijzonder nieuws: Vanaf vandaag kun je verbinding maken met de officiële Minecraft server van Scouting Nederland, namelijk ScoutCraft!

ScoutCraft is dé Minecraft server voor de leden van Scouting Nederland én voor je vrienden en vriendinnen. In ScoutCraft is het mogelijk om te spelen, te leren en samen te werken. Alles wat je ook tijdens de opkomst kunt doen én meer. Bouw je clubhuis na, maak prachtige bouwwerken en laat je vrienden kennis maken met Scouting!

Je kunt op ScoutCraft verschillende modussen spelen. Zo hebben we ‘Survival’ modus, een ‘Creative’ modus en lanceren we binnenkort unieke minigames!

Dus waar wacht je nog op? Ontmoet Scouts uit heel Nederland en start je avontuur!

Wat je verder moet weten

ScoutCraft is geen gewone Minecraft server. We vinden het heel belangrijk dat je online veilig blijft. Daarom moet je je even registreren. Wees gerust, hier helpen we je bij.

Hoe verbind je met ScoutCraft?

Vanaf 16 oktober 2020 kan je ook meespelen via de Pocket Editie.

Je hebt de Java-editie of Pocket editie van Minecraft nodig. Heb je dit al? Supergoed!

Als je Minecraft nog niet hebt, of een andere versie hebt: Dit is beschikbaar op de officiële website.

Registreren…

Allereerst zul je je moeten registreren met jouw eigen Scouts Online-account via onze website. Dat kun je doen op deze pagina. Vind je het lastig om in te loggen, kijk dan even op onze website. Je ouders kunnen je hierbij helpen.

…En spelen maar!

Daarna vul je je Minecraft-gebruikersnaam krijg je een mailtje. Druk op de knop in de mail en daarna kun je verbinden met: minecraft.scouting.nl!

Ook voor je vrienden

Wanneer je geregistreerd bent krijg je nog een email met daarin een andere knop. Stuur die naar je vrienden zodat je samen kunt spelen!

Laat van je horen!

De leiding van ScoutCraft is altijd op zoek naar goede ideeën! Of je nu een vraag, opmerking of fantastisch idee hebt: we vinden het altijd leuk om van je te horen. Neem contact op met de leiding van ScoutCraft via onze contactpagina.

Namens iedereen van Team ScoutCraft: Veel plezier!